Izašao je novi bilten opštine Čajetina koji nosi naziv Zlatiborske vesti, a koji donosi najaktuelnije i najvažnije vesti sa teritorije ove opštine.

 

Izašao je oktobarski broj Zlatiborskih vesti koji donosi najnovije vesti sa teritorije opštine Čajetina, a na čijoj naslovnici se nalazi novi sportski park na Zlatiboru. Na prvim stranama biltena nalazi se intervju sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem koji je najavio nove projekte u predstojećem investicionom ciklusu kao što su spajanje Zlatibora i Čajetine, zacevljenje rečice niz Čajetinu, izgradnja fekalnog kolektora, postrojenja za preradu otpadnih voda u Sušici, stavljanje u funkciju igrališta Glavica, izmeštanje dalekovoda i trafostanice. Predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić je u ovom broju Zlatiborskih vesti predstavio novi sportski park na Zlatiboru rekavši da je u pitanju kvalitetno igralište koje je povezano pešačkom stazom sa jezerom i za koje veruje da će biti izuzetno posećeno kako od strane turista tako i od strane meštana Zlatibora i Čajetine. U sklopu njegovog intervjua nalazi se i izveštaj o završetku radova na novoj trafostanici na Zlatiboru. U nastavku se nalazi i reportaža sa potpisivanja povelje o saradnji između opštine Čajetina i Opštine Istočni Stari grad, kao i tekst koji najavljuje skoro puštanje u rad Gold gondole kojom će se turisti ove zimske sezone iz centra Zlatibora voziti do Tornika. Tekst o projektu Turističke organizacije Zlatibor pod nazivom Destinacijski rezervacioni sistem kojim prvi put u Srbiji mali izdavaoci smeštaja dobijaju priliku da digitalizuju svoju ponudu smeštajnih kapaciteta nalazi se na 8. strani, a na 10. strani nalazi se najava v.d. direktora JKP Vodovod Zlatibor Miroslava Đokića koja se odnosi na početak punjenja jezera na Zlatiboru čistom vodom. U ovom izdanju Zlatiborskih vesti može se pročitati i tekst o tome kako je protekla nova akcija Saveta za bezbednost saobraćaja, opštine Čajetina i Centra za promociju bezbednosti saobraćaja u okviru koje je podeljeno 70 besplatnih autosedišta za decu. Investicioni fonda za poljoprivrednike opštine Čajetina i Fondacije Ana i Vlade Divac takođe je našao mesto u biltenu opštine Čajetina, kao i obuka osnovaca o pravima deteta. Oktobarske Zlatiborske vesti donose i izveštaj o poseti učeničkog parlamenta skupštine opštine Čajetina, o funkcionisanju eko škole u Osnovnoj školi Dimitrije Tucović u Čajetini i o trinaest godina Čigotica programa u Specijalnoj bolnici Čigota na Zlatiboru. U okviru segmenta o jubilejima nalazi se tekst o prvih četrdeset godina škole na Zlatiboru, a u okviru rubrike akcije tekst o akciji eko patrole u Osnovnoj školi Dimitrije Tucović u Čajetini.

Deo biltena koji se odnosi na ljude i događaje zlatiborskog kraja donosi priču o porodici Kuburović koja proizvodi i prodaje šajkače i šubare dok deo koji nosi naziv dešavanja donosi priču o deci korisnicima Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju Zračak koja su raznim aktivnostima obeležila dečiju nedelju. Kada je u pitanju kultura u Zlatiborskim vestima čitaoci mogu pročitati tekst o izložbi radova Stefana Lukića u Kulturnom centru na Zlatiboru i o dodeli prvacima članske karte biblioteke i po 5.000 dinara.

Stranice koje su rezervisane za sport popunili su članci o fudbalskom klubu Čajetina, odbojkašicama Zlatibora i Superdrajv kupu, uspehu Aleksandra Radišića na paraatletskom mitingu u Gornjem Milanovcu, odličnim rezultatima košarkaškog kluba Zlatibor na startu Košarkaške lige Srbije i borbi za opstanak fudbalera Zlatibora.