Nemanja Šarović – Vučić voli da pokazuje da je iznad svih

0
121

Najava vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji pre konstituisanja aktuelnog skupštinskog saziva i formiranja nove Vlade, planetarni je presedan. Po rečima Nemanje Šarovića razlog ove odluke je u potrebi vlasti da građane drži u stalnoj nestabilnosti kako ne bi mogli da ocenjuju i mere rezultate rada režima u dužem vremenskom periodu.

 

Nova vlada republičke skupštine ima podršku velikog broja narodnih poslanika. Ulaskom predstavnika liste SPAS u republičku vladu gotovo da nema opozicione liste u parlamentu. I pored ove velike podrške mandat vlade ograničen je do početka aprila 2022. godine. Upitali smo Nemanju Šarovića zašto se Aleksandar Vučić odlučio da spoji predsedničke i parlamentarne izbore.

Iako je na nedavno održanim parlamentarnim izborima vladajuća Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića osvojila 188 skupštinskih mandata, što je javnosti predstavljeno kao rezulatat kakav nikad nije viđen u istoriji, predsednik Srbije je već najavio mogućnost održavanja novih, vanrednih parlamentarnih izbora za 2022. godinu. Po rečima Nemanje Šarovića, Vučićeva odluka o istovremenom održavanju predsedničkih i parlamentarnih izbora odražava potrebu vlasti, da uz apsolutnu kontrolu medija drži građane u stalnoj nestabilnosti, kako ne bi mogli u dužem vremenskom periodu da ocenjuju rezultate rada vlade, vlasti i režima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here