Sastanak Ivice Dačića sa predsednicom Nacionalnog veća Švajcarske

0
78

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sastao se sa predsednicom Nacionalnog veća Švajcarske Konfederacije, Izabel More, koja boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Predsednica Nacionalnog veća Švajcarske Konfederacije Izabel More posetila je Dom Narodne skupštine, gde joj je upriličen svečani doček, nakon čega se sastala sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srbije Ivicom Dačićem koji joj je izrazio srdačnu dobrodolicu rekavši da je ovo prva poseta novom sazivu parlamenta te da je siguran da ona predstavlja znak dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Švajcarske. On je istakao da su odnosi dveju zemalja dobili novu dimenziju prilikom zajedničke kandidature i zajedničkog predsedavanja OEBS- om 2014. i 2015. godine.

Predsednica Nacionalnog veća Švajcarske, Izabel More je započela boravak u Srbiji posetom Nišu, gde je pored danas održanog sastanka sa Ivicom Dačićem najavila susrete sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsednicom Vlade Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim, što je, kako je ocenila, dokaz izraženog prijateljstva dve zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here