Srđan Škoro o slobodi medija

0
110

Sloboda medija je preduslov za slobodne izbore, a promena uređivačke politike RTS-a nije moguća bez ozbiljnog pritiska javnosti i građana Srbije. Eventualni bojkot sledećih izbora morao bi da bude sa danonoćnim uličnim protestima dok se nešto ne promeni, rekao je novinar Srđan Škoro.

Opozicija je najavila bojkot i sledećih izbora ako ne dođe do značajnih promena izbornih uslova. Sloboda medija je preduslov da građani mogu da biraju i da se opredeljuju prema ponuđenim političkim programima. Opozicija kao prvi korak ka oslobađanju medija zahteva promenu uređivačke politike RTS-a. Upitali smo novinara Srđana Škora da li očekuje promene na Javnom servisu.

Slobodni mediji doprinose razvoju stabilne demokratije u kojoj su građani informisani putem medija o pitanjima koja su za njih značajna. Sloboda štampe i izražavanja je jedna od osnovnih vrednosti Evropske unije. Ovo pravo podrazumeva slobodu mišljenja, traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kog medija i bez obzira na granice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here