Video konferencija Mali Šengen

0
89

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas na konferenciji Mali Šengen na kojoj je potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji Republike Srbije, Republike Severne Makedonije i Republike Albanije u borbi protiv virusa Covid-19 i međudržavni Sporazum između Republike Srbije i Republike Albanije o slobodnom kretanju građana sa ličnim kartama.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas na konferenciji Mali Šengen koja je održana putem video-linka sa premijerom Republike Albanije Edijem Ramom i premijerom Republike Severne Makedonije Zoranom Zaevim. Sastanku su prisustvovali i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Ovom prilikom potpisan je Memorandum o razumevanju i saradnji Republike Srbije, Republike Severne Makedonije i Republike Albanije u borbi protiv virusa Covid-19 i međudržavni Sporazum između Republike Srbije i Republike Albanije o slobodnom kretanju građana sa ličnim kartama. Predsednik Vučić je istakao da saradnja u borbi protiv korone i slobodno kretanje građana nisu samo politička inicijativa, već da će doneti veće uspehe u ekonomiji i veće poverenje građana u svoje države.

Govoreći o Sofijskom samitu koji će biti održan u utorak, predesdnik Vučić je naglasio da će Srbija podržati i Tiranu i Skoplje na evropskom putu i tražiti od evropskih država i članica EU da krenu u pregovore za punopravno članstvo te dve države u Evropskoj uniji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here