Ukusi Istanbula u Kikindi

0
1341

Kikinđani su od danas u prilici da uživaju u najslađim turskim specijalitetima jer su im u novootvorenoj poslastičarnici Istanbul baklava na raspolaganju na desetine vrsta baklava, ratluka, alvi, lokuma i drugih turskih slatkih đakonija.

Kikinđani za uživanje u omiljenim turskim poslasticama više neće morati da čekaju godišnje odmore i putovanja u Tursku jer su im najpoznatije slatke, turske đakonije, pripremljene po orginalnim recepturama, a na tradicionalan način na dohvat ruke na kikindskoj pijaci. Naime, u Kikindi je otvorena poslastičarnica Istanbul baklava, Lokum, koju već od prvog dana brojni kupci i ljubitelji slatkog zovu Mali Istanbul što zbog originalnog i dobro prepoznatljivog ukusa slatkiša što zbog toga što poslastice koje su im ovde dostupne spravljaju majstori iz Turske koristeći sirovine takođe iz Turske. Početak rada obeležilo je veliko interesovanje za proizvode dostupne u ovom lokalu, degustacija i čestitke majstorima na preukusnim poslasticama.

Ispred lokala su se mogli čuti komentari Ovo je preukusno, Ovo nam je nedostajalo i Ko se ovo setio svaka mu čast, a kupci su iz poslastičarnice izlazili zadovoljni i sa omiljenim slatkišima i kolačima što potvrđuje da je Kikinda pravo mesto za plasman slatkih turskih specijaliteta.

Istanbul baklava biće otvorena od utorka do nedelje od 8 do 17h dok je ponedeljak rezervisan za odmor, a Kikinđani i njihovi gosti moći će da uživaju u baklavama, lokumima, pišmanijama, halvi, kadai, đezeriji i drugim turskim poslasticama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here