Aleksandar Vučić – Vakcina protiv korone krajem godine

0
132

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti govoreći o nekoliko strateških tema, pre svega o zdravlju naših građana. On je rekao da se zajedno sa Vladom Srbije krenulo u potragu za vakcinama, kako bi se na najbrži način nabavile najbezbednije vakcine i prekinuli katastrofalni uticaji koje korona ima na život ljudi u Srbiji i na našu ekonomiju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti u našoj zemlji i tom prilikom on je govorio o nekoliko tema od velike važnosti za Srbiju. Najpre je govorio o najznačajnijoj temi koja se odnosi na borbu protiv virusa korona najavivši za kraj decembra prve vakcine u našoj zemlji uz napomenu da će srpske zdravstvene vlasti odobriti kupovinu vakcine protiv korona virusa tek kada one prođu provere i budu registrovane u zemlji proizvođača.

Govoreći o Kosovu i Metohiji predsednik Vučić je istakao da je za kosovsko pitanje najbolje moguće rešenje ono koje mora i može da se postigne kroz dijalog, i to bolje ranije, nego kasnije, jer u protivnom može da nam se dogodi sukob, kakav se događa u slučaju zamrznutih konflikata.

Predsednik Vučić je naglasio, govoreći o uspostavljanju jedinstvenog tržišta na Zapadnom Balkanu i inicijativi Mali Šengen, da bi otvaranje zelenih koridora ka EU značilo brži protok robe, ljudi, kapitala i usluga i objasnio da je za srpsku ekonomiju problem i to što se pojedine zemlje Evrope ponovo zatvaraju, zbog čega je tražnja manja, pa industrija ne ide brzinom kao u septembru i oktobru. On je izrazio nadu da će doći do smanjenja trgovinskih barijera između SAD i Evrope, što bi mnogo značilo za našu industriju, pre svega čelika. Predsednik Vučić je naveo da će prema projekcijama Svetske banke Srbija u naredne tri godine biti prva u Evropi po stopi rasta, sa oko 3,1 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here