Dejan Žujović – Lekari se bore za svakog pacijenta

0
220

U vreme epidemije virusa Kovid-19, pored starijih osoba i hroničnih bolesnika, najugroženija kategorija su medicinski radnici koji su u svakodnevnom kontaktu sa pacijentima obolelim od ovog virusa.

Posle najobimnije studije o korona virusu koja je obuhvatila oko80 000 pacijenata podaci pokazuju da najveći broj zaraženih ima blažu kliničku sliku i da su najugroženije starije osobe i osobe koje boluju od neke hronične bolesti. Među najugroženije spadaju I zdravstveni radnici, a uzrok tome je ili nedostatak ili neadekvatna zaštitna oprema. Upitali smo pulmologa doktora Dejana Žujovića da li su naši zdravstveni radnici adekvatno zaštićeni na radnom mestu.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić procenio je u Novom danu da trenutno u Srbiji ima “i 20 puta više zaraženih” od broja osoba koje se javljaju lekarima, kao i da je veliki problem i dalje nedostatak zaštitne opreme u kovid ambulantama. Po njegovim rečima jedan od glavnih problema kod nas je to što se politika meša u struku, te da bi lekari trebalo da se pitaju o odlukama, a Vlada Srbije da ih sprovodi, dok je kod nas obrnuta situacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here