Mlađan Đorđević – Srpsko-crnogorski identitet je nedeljiv

0
129

Izjava predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića da su Srbija i Crna Gora dve srpske države izazvala je negodovanje u delu crnogorske javnosti, a negativni komentari nisu izostali ni u Beogradu. Po mišljenju Mlađana Đorđevića srpsko-crnogorski identitet je nedeljiv jer mi smo jedan narod sa istom crkvom, jezikom i istorijom.

Zdravko Krivokapić predsednik vlade Crne Gore izjavio je da su I Srbija i Crna Gora dve srpske države. Ova izjava dočekana je na nož u DPS-u i u delu crnogorske javnosti, ali negativni komentari nisu izostali ni u Beogradu. Zamolili smo predsednika pokreta “Oslobodjenje” Mladjana Djordjevića za komentar povodom ove izjave premijera Krivokapića.

Predsednik pokreta „Oslobođenje” Mlađan Đorđević izjavio je u autorskom tekstu za list “Danas” da se iskreno nada da se u buduće vođenje politike Crne Gore niko neće mešati, jer se pokazalo da je to najveća pomoć koju ova vlast u Beogradu može da pruži.  Onog trenutka kada je Vučić prestao da se bavi podelama na Srbe i Crnogorce i pitanje crkve predstavlja kao pitanje nacije, narod Crne Gore je pobedio diktatora, rekao je Đorđević. Na pitanje novinara KTV da prokomentariše izjavu Zdravka Krivokapića da su Srbija i Crna Gora dve srpske države, on je istakao da je srpsko-crnogorski identitet nedeljiv, da su Srbi I Crnogorci jedan narod, o čemu je svedočio i stav mitropolita Amfilohija. Đorđević je za list “Danas” dodao I da bi vlast u Srbiji trebalo da vrati u funkciju Savet za Srbe u regionu koji bi na potpuno transparentan način i uz koordinaciju svih resornih ministarstava i predstavnika Srpske pravoslavne crkve pomogao srpski narod i njegove institucije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here