Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom Dana primirja u Velikom ratu, dodelio odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama koji su se istakli tokom borbe na suzbijanju zarazne bolesti Kovid-19, kao i pojedincima koji su spašavajući tuđe živote rizikovali svoje. Predsednik Vučić tim povodom je poručio da su oni svojim radom, čašću i odgovornošću zaslužili da postanu primer svima nama.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je građanima današnji praznik, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, istakavši da se danas obeležava vreme srpske tragedije, ali i veličanstvenih pobeda te da je danas trenutak da se zahvalimo onima koji su dali sve što su imali, položili živote za otadžbinu, ali i onima koji danas rade sve što mogu da sačuvaju živote našim ljudima. Predsednik Vučić je odlikovao najvišim državnim priznanjima, zaslužne pojedince i institucije, koji se na prvoj liniji fronta bore protiv kovida-19. Na listi dobitnika odlikovanja je 101 ime, ali su epidemiološke mere sprečile dobitnike da se tim povodom svi okupe na jednom mestu, već će im predsednik uručiti ordenje kada epidemiološka situacija to dozvoli.

Vučić je rekao da je dodelom priznanja pokušao da, kao predsednik države, bar delimično zahvali ljudima koji su uložili ogromnu energiju i koji su se borili sve vreme, ne hajući za svoje zdravlje i svoje živote.

Imena svih dobitnika pročitana su danas u zgradi Predsedništva Srbije, u kojoj su, pored predsednika Vučića, bili i premijerka Ana Brnabić i epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba i jedan od laureata, odlikovan Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena.