Vuk Jeremić – Podrška Vučića Trampu je neodgovoran potez

0
163

Usred burnih i neizvesnih izbora u Americi, predsednik Srbije nije smeo dopustiti da javno pruži podršku Donaldu Trampu, jer novi predsednik Bajden, kao i njegova administracija, neće preko toga olako preći, naglasio je Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je predsednik Srbije ponovio grešku od pre četiri godine kada je pružio podršku Hilari Klinton koja nije uspela da pobedi na predsedničkim izborima u Americi. Po rečima Vuka Jeremića, i ove godine Vučić je dao podršku aktuelnom predsedniku Donaldu Trampu i ponovo se neodgovorno javno kladio, stavljajući svoj i ugled Srbije na kocku. Upitali smo Vuka Jeremića da li ovakvi potezi predsednika Srbije mogu da naštete odnosima Srbije i Amerike.

Iako je 2016. godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić povukao pogrešan potez javno se kladeći i dajući podršku Hilari Klinton, Srbija nije osetila posledice toga, jer Donald Tramp na to nije obraćao puno pažnje, primetio je Vuk Jeremić. Ipak, novom američkom predsedniku Bajdenu i njegovoj administraciji, Balkan je vrlo dobro poznat i čini se da ovaj neodgovoran potez predsednika Srbije može da bude problematičan ne samo po njega, već i po sam odnos između Srbije i Amerike. Vuk Jeremić je podsetio da takvu vrstu izjava i otvoreno svrstavanje na jednu stranu mogu sebi da dopuste zemlje koje imaju drugačije odnose sa Amerikom od Srbije, te su nešto slično uradili i izraelski premijer Netanjahu i šeik Muhamed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ipak, Srbija ima veoma problematičnu istoriju odnosa sa Amerikom i drugačiji status od prethodno pomenutih zemalja, te ovakav ishitren potez predsednika Srbije može biti opasan po sve nas, upozorio je Vuk Jeremić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here