Dušan Teodorović o ćutanju članova SANU povodom stanja u državi

0
214

SANU je najznačajnija naučna i umetnička institucija srpskog društva, i voleo bih da se moje kolege oglase i kažu svoje mišljenje o stanju u društvu u Srbiji, rekao je akademik Dušan Teodorović.

Srpska akademija nauka i umetnosti je jedan od stubova srpskog društva. Javnost očekuje da se akademija oglasi povodom stanja u društvu i da predloži najbolje rešenje za akutne probleme koji opterećuju našu državu i društvo. Upitali smo akademika Dušana Teodorovića zašto Srpska akademija nauka I umetnosti ćuti.

Akademik Dušan Teodorović je rekao da je SANU najznačajnija naučna i umetnička institucija građana Srbije koja se bavi naukom, umetnošću, organizovanjem koncerata, izložbi, simpozijuma, predavanja i drugog, i da nije dužnost Akademije kao institucije, da se oglašava o stanju u društvu i problemima koji opterećuju našu državu, mada bi bilo poželjno da članovi Akademije kao pojedinci, iskažu svoje mišljenje o tome. Po njegovim rečima, institucija koja bi morala da se oglasi ovim povodom je Univerzitet u Beogradu, univerzitetski profesori, zatim advokati, tužioci, pravnici, lekari i svi misleći ljudi u Srbiji koji treba da zauzmu određene moralne stavove o dešavanjima u našoj zemlji, i da sa njima istupaju u javnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here