Vučić uručio medalje za zasluge i revnosnu službu pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

0
327

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić svečano je uručio četiri zlatne medalje za zasluge i šest zlatnih medalja za revnosnu službu pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, po osnovu Ukaza o dodeli odlikovanja povodom Dana državnosti.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je ordenje za zasluge i revnosnu službu pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. On je tom prilikom poručio da su oni uvek i u svakom trenutku na braniku otadžbine i da su oni koji su nagrađeni dostojni potomci naših slavnih vojskovođa, ali i da imaju odgovornost za buduća pokolenja u Vojsci Srbije.  Predsednik Vučić zahvalio se Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane na ulozi koju imaju, a koja je presudna za uspešno zdravlje stanovnika Srbije.

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovani su: general-major Mladen Vuruna, general-major Bojan Zrnić, pukovnik Željko Obradović i potpukovnik Siniša Marinković.

Zlatnom medaljom za revnosnu službu odlikovani su: pukovnik Nenad Bačkonja, pukovnik Dragan Stanković, pukovnik Mićo Suvajac, potpukovnik Radoslav Arsenijević, kapetan fregate Duško Žujović i zastavnik prve klase Predrag Čeperković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here