Sastanak ministra Stefanovića i članova skupštinskog odbora za odbranu

0
122

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović organizovao je danas radni sastanak sa članovima Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine Republike Srbije u Domu Garde na Topčideru.

 

Ministar Stefanović je na početku susreta sa članovima Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine Republike Srbij upoznao članove Odbora sa planovima razvoja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u narednom periodu i naglasio da je strateško opredeljenje nastavak jačanja Vojske Srbije. Posebno je ukazao na značaj opremanja savremenim borbenim sistemima i poboljšanja standarda i radnih uslova pripadnika Vojske Srbije.

Predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove narodni poslanik Aleksandar Marković i članovi Odbora, tokom razgovora sa ministrom Stefanovićem i predstavnicima Ministarstva odbrane, informisali su se o aktuelnom stanju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, kao i o mogućnostima za unapređenje u narednom periodu. Članovi Odbora imali su priliku da sa ministrom odbrane razmene mišljenja i stavove u vezi sa aspektima rada profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, kao i da se upoznaju sa planiranim projektima i ulaganjima. Istakli su da će se u daljem radu zalagati za još snažniju i opremljeniju vojsku, ali i za poboljšanje materijalnog položaja njenih pripadnika, što je moguće uz dalji privredni rast, stabilnu i bezbednu Srbiju.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković i sekretar Ministarstva odbrane Milica Ćatić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here