Miroslav Aleksić o revanšizmu vlasti prema njemu

0
171

Analizirajući situaciju u kojoj se našao prilikom kontrole od strane policije u Trsteniku, a koja je, kako je Miroslav Aleksić rekao, trebalo da bude rutinska, on je objasnio da je policajac prešao granicu svoje nadležnosti, kao i da se sve to dešavalo po nečijem nalogu.

 

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić bio je izložen maltretiranju od strane saobraćajne policije u Trsteniku. Maltretiranje je trajalo više od sat vremena i protiv Aleksića su podnete tri prekršajne prijave. Iako nije sporio da nije bio vezan sigurnosnim pojasom službeno lice se po nečijem nalogu  ponašalo neprofesionalno i protivno važećim propisima. Zamolili smo Miroslava Aleksića da prokomentariše ovaj incident.

Godinama unazad, afere poput „Krušika“, „Jovanjice“, plagijata ili spornih diploma, samo su neke od onih koje potresaju Srbiju. Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, izjavio je da svako ko iznese u javnost informacije koje ne odgovaraju režimu, kasnije snosi određene posledice zbog toga. Govoreći o toj vrsti revanšizma, Miroslav je istakao da se nedavna nekorektna kontrola saobraćajne policije dešavala pred njegovim petogodišnjim sinom, što je situaciju učinilo još neprijatnijom. Priča o tom incidentu, odmah nakon njegovog završetka, pojavila se u listu „Alo“, što je, kako je Aleksić rekao,  ukazalo na to da je policajac svoja ovlašćenja prekoračio po nečijem nalogu, ali i da je informacije prosleđivao dalje. Potpredsednik Narodne stranke je naveo da onog trenutka kada je njegov angažman počeo da smeta režimu, nije više mogao produžiti dozvolu za posedovanje oružja, kao i da mu je svo oružje koje je imao oduzeto, iako nikada nije zloupotrebio isto, već ga je koristio za potrebe lova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here