Donacija kompanije DRÄXLMAIER Group zdravstvenim ustanovama u Zrenjaninu

0
145

DRÄXLMAIER Group je donirao 10 računara, monitora, tastatura i miševa Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ i Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.

Od početka pandemije korona virusa, DRÄXLMAIER Group je u više navrata donacijama podržao rad zdravstvenih ustanova u Zrenjaninu. Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu donirano je 80 računara, koji su raspoređeni u svim službama u zavisnosti od prioriteta i potreba. Ova oprema se koristi i u respiratornom centru odnosno kovid ambulanti za brži unos i obradu podataka o pacijentima obolelim od korona virusa. 50.000 zaštitnih rukavica, 2.000 zaštitnih maski N95, 2.000 zaštitnih maski za jednokratnu upotrebu i 150 zaštitnih vizira donirano je Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“. Pored toga, Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ donirano je 250 vizira, a 10.000 zaštitnih medicinskih rukavica donirano je Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima.

Kako ističu u kompaniji DRÄXLMAIER Group je partner u regionu i u ovoj krizi izazvanoj korona virusom želi da da svoj doprinos i podršku zdravstvenom sistemu i zaštiti javnog zdravlja. Generalni direktor DRÄXLMAIER Group Zrenjanin rekao je da ova kompanija izuzetno ceni sjajan rad lekara i medicinskih tehničara koji pružaju potrebnu negu pacijentima tokom ovog veoma teškog perioda i da opremom koja je donirana zdravstvenim ustanovama kompanija želi da izrazi svoju zahvalnost za njihovu posvećenost i da istovremeno podrži zdravstveni sistem u borbi protiv korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here