Nemanja Šarović o stanju u budžetu pre i posle izbora

0
118

Na pitanje hoće li Srbija uspeti da se izbori sa posledicama pandemije korona virusa po ekonomiju, Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“, izjavio je da očekuje da će se kriza samo produbiti i podsetio je gledaoce na nenamensko trošenje sredstava iz budžeta pre izbora.

Skupština Srbije usvojila je novi rebalans budžeta. Po rečima ministra finansija Siniše Malog rebalans budžeta pokušaće da sanira posledice epidemije Covid19 po srpsku ekonomiju i privredu. On je ocenio da Srbija ostaje lider u regionu po svim ekonomskim pokazateljima. Upitali smo predsednika pokreta “Ljubav, vera, nada” Nemanju Šarovića da li su ove ocene ministra finansija realne.

U okviru novog rebalansa budžeta za 2020. godinu, kako je istakao ministar finansija Siniša Mali, poseban akcenat je stavljen na ulaganja za završetak izgradnje kovid bolnice u Beogradu i Kruševcu, ali i na nabavku medicinske opreme i obezbeđivanje lekova i sredstava potrebnih za borbu protiv korona virusa. Takođe, on je najavio i da će započeti infrastrukturni projekti biti nastavljeni, pa će biti odvojen određen iznos novca za završetak radova na Moravskom koridoru i autoputu Preljina-Požega. Komentarišući stanje u srpskoj ekonomiji i mogućnosti prevazilaženja korona krize i njenih posledica, Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“, rekao je da se može primetiti nedoslednost vlasti u onome što je govorila o finansijama pre izbora, u odnosu na ono što čujemo sada. Takođe, podelu po stotinu evra svakom punoletnom građaninu Srbije pre izbora, Šarović smatra populističkim i tendencioznim potezom, jer se država u tom trenutku, kako je on rekao, zadužila za više od 3 milijarde evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here