Slaviša Lekić – Oročena Vlada neće doprineti nekom boljitku

0
100

Novinar Slaviša Lekić smatra da je sam Aleksandar Vučić dao sebi zakon u ruke da raspisuje izbore kada on želi, iako bi to trebalo da bude zaduženje predsednika parlamenta. On je naglasio da takav potez jeste posledica bojkota, ali da ni to nije pravo rešenje, jer ne očekuje da će parlament imati značajnije rezultate u bilo kom segmentu za tako kratko vreme, sem u degradiranju opozicije.

Aleksandar Vučić najavio je da će novi parlamentarni izbori biti održani najkasnije do početka aprila 2022. godine i da će biti spojeni sa predsedničkim izborima. Deo opozicije je ovaj potez predsednika države ocenio kao uspeh bojkota i činjenicu da je ovaj saziv parlamenta nelegitiman. Upitali smo novinara Slavišu Lekića zašto je već na početku ograničen mandat nove vlade i novog saziva parlamenta.

Na najavu predsednika Srbije da bi sledeći parlamentarni izbori trebalo da budu održani najkasnije do 3. aprila 2022. godine, deo javnosti, a i novinari, upitali su se po kom Ustavnom ovlašćenju je predsednik republike doneo ovakvu odluku. Njegov odgovor bio je da se ne radi o njegovoj ličnoj odluci, već da je to stav stranke koja ima apsolutnu većinu u parlamentu. Tom prilikom, predsednik je naglasio da je cilj oročenog mandata podstrek svim članovima da se što više trude i za kratko vreme postignu dobre rezultate, kako bi im narod opet ukazao poverenje. Vučić je predstavio i ciljeve na kojima će vlada raditi, a u vezi sa potencijalnim rezultatima, novinar Slaviša Lekić izjavio je da ih ne očekuje, kao i da smo, iako je primarni cilj bojkota ostvaren, opet ni na čemu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here