Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Bugarske u Beogradu Radkom Vlajkovim.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je nakon sastanka sa ambasadorom Republike Bugarske u Beogradu Radkom Vlajkovim istakao značaj bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Bugarske, kao i nameru Republike Srbije da jača dobrosusedske odnose sa Republikom Bugarskom radi održanja stabilnosti u regionu. On je naglasio da je za Srbiju prioritet pristupanje Evropskoj uniji, što je dodatni razlog očuvanja dobrih odnosa sa susednim zemljama.

Ambasador Vlajkov čestitao je ministru Stefanoviću imenovanje na novu dužnost i poželeo mu uspeh u daljem radu. Takođe, istakao je da Bugarska poštuje i podržava vojnu neutralnost Srbije i ocenio da je saradnja između Republike Srbije i Republike Bugarske na visokom nivou te je izrazio nadu i uverenje da će u narednom periodu imati uzlazni trend. Ambasador Vlajkov je istakao da će Ambasada Republike Bugarske u Beogradu od 1. januara 2021. godine preuzeti ulogu kontakt ambasade između Republike Srbije i NATO na period od dve godine.