Dejan Miletić o važnosti dobrih ekonomskih odnosa sa Amerikom

0
217

 Najava: Vašingtonski sporazum sadrži odrednice koje predviđaju priliv američkih investicija na područje Zapadnog Balkana, sa Beogradom kao ekonomskim i administrativnim centrom. Po rečima ekonomskog analitičara Dejana Miletića, postoje ozbiljni izgledi da se realizacijom ovog projekta, unaprede ekonomski odnosi regiona i Sjedinjenih Američkih Država.

Vašingtonski sporazum pored političkog i diplomatskog karaktera sadrži i odrednice koje definišu i ekonomske veze Srbije I Sjedinjenih Američkih država. Analitičari predviđaju značajan priliv američkih investicija na području Zapadnog Balkana gde je Beograd markiran kao ekonomski i administrativni centar. Upitali smo ekonomskog analitičara profesora Dejana Miletića da li su ova predviđanja realna.

Svaka  najava  ekonomskih integracija je sjajna vest za region, a sprovođenje ovakvih  sporazuma je najvažnije.  Polazna tačka je da bolja  saradnja u ekonomiji doprinosi  i  boljim političkim odnosima a brži protok robe i ljudi je ključ za razvoj regiona, rekao je za  RTS  potpredsednik  Američke  Privredne  komore  u  Srbiji.

Ekonomski analitičar, prof. Dejan Miletić je optimista kada je u pitanju realizacija priliva američkih investicija na područje  Zapadnog Balkana, i kako je rekao, to je važno kako za budućnost Srbije, tako i za budućnost i stabilnost u regionu.  Inače, Američke kompanije u Srbiji investirale su četiri milijarde dolara i zapošljavaju 20.000 ljudi, dok ukupne investicije svih kompanija koje su članice Američke privredne komore iznose 14 milijardi, a u njima je zaposleno 100.000 ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here