Nemanja Šarović uputio otvoreno pismo Vučiću

0
175

Nemanja Šarović, predsednik Pokreta Ljubav Vera Nada predao je danas otvoreno pismo predsedniku Republike Aleksandru Vučiću povodom ceremonije otvaranja kovid bolnice u vojnom kompleksu “Zemun ekonomija”, najavljene za utorak, 1. decembar 2020.

Istim povodom održana je i konferencija za novinare.

 

Predsednik Pokreta Ljubav Vera Nada, Nemanja Šarović, uputio je danas otvoreno pismo predsedniku Republike Aleksandru Vučiću u kome ga je podsetio na njegovu obavezu da bude najrevnosniji u poštovanju mera zabrane okupljanja više od 5 osoba radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 od koje je do danas, samo prema zvanišnim podacima zaraženo preko 170.000, a preminulo najmanje 1549 građana Srbije.

Šarović je naveo da vreme pandemije korona virusa, kao vreme straha, neizvesnosti, bolesti i smrti nije i ne sme biti poligon za bilo čiju ličnu i političku promociju, pa ni Vučićevu. Nema sumnje da najavljena ceremonija otvaranja nove kovid bolnice, kojoj će prisustvovati brojni državni funkcioneri, predstavlja nepotreban zdravstveni rizik za sve medicinske radnike, novinare i druge koji će biti u obavezi da joj prisustvuju.Iz tog razloga, vas pozivam da odustanete od ceremonije otvaranja kovid bolnice u vojnom kompleksu „Zemun ekonomija“, najavljene za 1. decembar 2020. godine. Jednostavno, nije vreme. Jednostavno, nije ljudski. Nema i ne može biti opravdanja za držanje govora i hvalisanje u danu u kome će broj onih koji su izgubili bitku sa „nevidljivim neprijateljem“ možda po prvi put biti trocifren, dok će se broj potvrđenih slučajeva zaraze u 24 sata svakako ponovo meriti hiljadama.

Apelujem na vas, da svoj posao, makar taj jedan dan, radite bez svetlosti medijskih reflektora i makar na taj način, simbolično, odate priznanje svim lekarima i medicinskim radnicima, ali i svim našim drugim herojima koji svoje živote svakodnevno, svesno i dobrovoljno, stavljaju na kocku ne tražeći i ne dobijajući ni mrvicu medijske pažnje kojom ste vi neprestano obasjani, zaključio je Šarović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here