Milan Dumanović – Incident u Potočarima je bezbednosni propust naših organa

0
223

Godine 2015. tadašnji premijer Aleksandar Vučić napadnut je na komemoraciji u Potočarima, što bivši policajac Milan Dumanović ocenjuje kao apsolutni propust naših organa bezbednosti.

Na dan komemoracije u Potočarima 2015.godine Milan Dumanović, pripadnik Odseka za tajno praćenje i dokumentovanje, bio je na licu mesta. Uspeo je da snimi scenu koja je obišla svet-napad besnih muslimana na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića. Zamolili smo Milana Dumanovića da nam odgovori na pitanje da li je pomenuti napad bio propust bezbednosnih službi republike Srbije?

Upravni sud u Beogradu doneo je presudu kojom je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) dužno da Mladena Trbovića,  policajca iz slučaja „Potočari“, vrati na posao i isplati mu sve plate sa zateznom godišnjom kamatom.

Trbović je, zajedno sa kolegom Milanom Dumanovićem, dobio otkaz nakon što su javno progovorili o nelegalnoj akciji MUP Srbije na komemoraciji u Potočarima u Bosni i Hercegovini kada je fizički napadnut tadašnji premijer, a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Umesto da se Trbović i Dumanović zaštite kao uzbunjivači, naveli su iz Sindikata policije Sloga, oni su kao najgori kriminalci udaljeni iz službe i protiv njih su podnete krivične prijave. Ostali postupci su i dalje pred sudom i tužilaštvom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here