Slaviša Lekić – Nema morala u politici u Srbiji

0
156

Novinar Slaviša Lekić prokomentarisao je fenomen „preletanja“ iz stranke u stranku rečima da je u srpskoj politici moral odavno gurnut u drugi plan.

Preletači su posebna pojava na političkoj sceni Srbije. U vremenu kada politika gubi moralni kompas i kada su prestale da postoje ideologije nikoga više na iznenadjuje promena  političkih uverenja i partijske knjižice. Uloga preletača je dvostruka. Oni ne samo da jačaju redove nove stranke koja je obično na vlasti, nego koriste novu poziciju kako bi diksreditovali dojučerašnje saradnike i saborce. Upitali smo novinara Slavišu Lekića da li postoje neke moralne granice u bavljenju politikom u Srbiji.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u novoj vladi pripalo je nekadašnjoj visokoj funkcionerki Demokratske stranke, Gordani Čomić. Iako je predsednik Aleksandar Vučić u više navrata isticao kako se nije slagao sa stavovima Čomićeve, kao i da su ona i njena porodica bili najistaknutiji u borbi protiv njega, rekao je da ipak smatra da ona svojim proevropskim stavovima može dati određeni doprinos radu Vlade. Podsetimo, za razliku od većeg dela opozicije, Gordana Čomić nije podržala bojkot izbora, pa je to moglo predstavljati izvesnu najavu njene saradnje sa vladajućom strankom. Komentarišući ovakav potez Čomićeve, ali i ostalih političara koji su spremni da pređu iz stranke u stranku i pored krupnih neslaganja u stranačkim stavovima i programima, novinar Slaviša Lekić izjavio je da ga to ne čudi, ali ga u izvesnom smislu vređa. Iako je Gordani pripala pozicija koja je ključna za ostvarenje dijaloga, Lekić je naglasio da sa osobama koje su spremne na takav potez, ne treba voditi nikakav dijalog.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here