Uručeni ukazi o unapređenju pripadnicima Vojske Srbije

0
249

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas ukaze o vanrednom unapređenju u čin general-majora zameniku komandanta Kopnene vojske brigadnom generalu Vladeti Baltiću i o unapređenju u čin brigadnog generala komandantu 204. vazduhoplovne brigade pukovniku Branetu Krnjajiću i komandantu 98. vazduhoplovne brigade pukovniku Zoranu Prodanoviću.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas ukaze predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, o vanrednom unapređenju u čin general-majora zameniku komandanta Kopnene vojske brigadnom generalu Vladeti Baltiću i o unapređenju u čin brigadnog generala komandantu 204. vazduhoplovne brigade pukovniku Branetu Krnjajiću i komandantu 98. vazduhoplovne brigade pukovniku Zoranu Prodanoviću. Ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović čestitali su generalima unapređenja. Ministar Stefanović poželeo je generalima da nastave da rade vredno i kvalitetno, dodajući da predsednik Vučić i Srbija od njih i u daljem radu očekuju mnogo.

General-major Vladeta Baltić završio je Generalštabno usavršavanje 2010. godine. U činu pukovnika bio je od 2002. godine, a u činu brigadnog generala od 2018. godine. Bio je na dužnostima komandanta 252. oklopne brigade, načelnika Štaba i zamenika komandanta Druge brigade kopnene vojske, načelnika štaba Komande kopnene vojske, a od 2018. godine na dužnosti je zamenika komandanta Kopnene vojske. Odlikovan je od strane predsednika Republike srebrnom medaljom za zasluge, a takođe je nosilac Ordena zasluga za odbranu i bezbednost drugog stepena, vojnih spomen-medalja za učešće u borbenim dejstvima u SFRJ i SRJ, Vojne spomen-medalje za izuzetne rezultate u vojnoj službi – prvi puti i Ordena za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti trećeg stepena.

Brigadni general Brane Krnjajić završio je Generalštabno usavršavanje 2014. godine i Visoke studije bezbednosti i odbrane 2020. godine. U činu pukovnika bio je od 2014. godine. Bio je na dužnostima zamenika komandanta i komandanta 101. lovačko-avijacijske eskadrile, načelnika štaba Komande 204. vazduhoplovne brigade, a od 2019. godine je komandant 204. vazduhoplovne brigade. Odlikovan je od strane predsednika Republike srebrnom medaljom za zasluge, a nosilac je i Zlatnog letačkog znaka, Vojne spomenice „Dvadesetogodišnjica odbrane otadžbine od NATO agresije“, vojnih spomen-medalja za učešće u borbenim dejstvima u SFRJ i SRJ, kao i Vojne spomen-medalje za doprinost sistemu odbrane.

Brigadni general Zoran Prodanović završio je Generalštabno usavršavanje 2013. godine. U čin pukovnika unapređen je 2014. godine. Bio je na dužnostima načelnik štaba 98. vazduhoplovne brigade, zamenika komandanta 98. vazduhoplovne brigade, a od 2020. godine je komandant 98. vazduhoplovne brigade. Nosilac je Vojne spomenice „Dvadesetogodišnjica odbrane otadžbine od NATO agresije“, Vojne spomen-medalje za izuzetne rezultate u vojnoj službi za oficira – prvi put i Vojne spomen-medalje za učešće u borbenim dejstvima – SRJ.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here