Zoran Buljugić – Za promene su potrebni hrabri ljudi

0
604

Potrebni su nam hrabri ljudi, koji će nacionalnim snagama, a ne uz pomoć sa strane, izvesti promene u Srbiji, izjavio je profesor Zoran Buljugić.

 

I vlast i opozicija rade za zapad. Ovo je izjavio profesor Zoran Buljugić koji je istakao da ovu vlast treba smeniti, ali ne razume zašto se veći deo opozicije okreće ka zapadu. Ako neko treba da preuzme vlast u državi to su onda intelektualci koji su prvenstveno patriote. Zamolili smo profesora Buljugića da odgovori na pitanje da li se vlast u Srbiji može promeniti bez pomoći zapada.

Profesor Zoran Buljugić radio je u Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji 28 godina. Radeći sa gimnazijalcima gotovo čitavog svog radnog veka, on je u intervjuima često govorio o problemima mladih u Srbiji, ali i njihovim težnjama i ciljevima. U poslednje vreme, kako je profesor Buljugić istakao, kao uzor deci nameću se poilitičari, mada on sam nema mnogo pohvalnih reči ni za vlast, ni za opoziciju. U intervjuu za „Pravdu“ Buljugić je govorio o ključnim unutrašnjim pitanjima, pa je istakao kako je nepriznavanje Kosova od velike važnosti za Srbiju. On je analizirao i odnos Srpske pravoslavne crkve i države govoreći da Crkva ne bi trebalo da ide uz vlast, već da brani nterese naroda. Kada su u pitanju spoljašnji uticaji na Srbiju, Buljugić je naglasio da ne bi trebalo dozvoliti da Istok ili Zapad kreiraju političku klimu u našoj zemlji, već da bi time trebalo da se bave intelektualci koji su patriote.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here