Komentarišući aktuelno stanje u srpskom fudbalu, novinar Milojko Pantić rekao je da je u Srbiji sve ispolitizovano, pa i sport. Tome uspešno odoleva još samo Novak Đoković, ali on ne zavisi od države Srbije, naglasio je Pantić.

 

Novinar Milojko Pantić optužio je aktuelnu vlast da se na nezakoniti način meša u fudbal. Država je najavila korenite promene u sportu, ulaganja u infrastrukturu, ali i u trenersku struku. Akcenat na ovu inicijativu stavljen je posle neuspeha fudbalske reprezentacije da se plasira na Evropsko prvenstvo. Upitali smo Milojka Pantića kako država može da pomogne srpskom fudbalu.

Izgubivši od Škotske, Srbija ni posle 20 godina neće biti na Evropskom prvenstvu. Komentarišući rezultate ove utakmice, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da moramo menjati stvari u srpskom fudbalu, da država ulaže u izgradnju stadiona, ali da će biti i kadrovskih promena unutar fudbalske struke. Deo javnosti reagovao je na ovakve izjave predsednika upozoravajući da je Fudbalski savez Srbije nezavisna organizacija i da nema potrebe da se bilo ko od političara meša u izbor stručnih lica ili rad ove organizacije. Takvog mišljenja je i novinar Milojko Pantić koji je podsetio da u statutu svake sportske organizacije jasno piše da se radi o nevladinoj, nepolitičkoj, nestranačkoj i ne verskoj organizaciji.