Vuk Jeremić o strankama koje nisu bojkotovale prošle izbore

0
108

Pojedine opozicione stranke su svojim učešćem na izborima poručile da su za njih takvi izborni uslovi kakvi su bili u junu, dobri, te da tu ništa ne treba menjati. Zbog toga Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, ne želi saradnju sa njima na predstojećim izborima, pojasnivši da takvi ljudi ne mogu izdejstvovati promene.

 

Bojkot je već nekoliko meseci posle izbora pokazao prve rezultate. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oročio je mandat ovog parlamenta na april 2022. godine kada će najverovatnije biti raspisani vanredni parlamentarni izbori uz redovne predsedničke izbore. Bojkot je takođe uticao i na promene unutar opozicionog bloka. Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da ne želi saradnju sa strankama koje su izašle na prethodne izbore. Upitali smo Vuka Jeremića koji su razlozi za ovako oštar stav prema strankama koje nisu bojkotovale prethodne izbore.

Zbog oročenog mandata parlamenta, već se razmatra koje bi stranke mogle ostvariti saradnju za buduće parlamentarne izbore. Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, u intervjuu za list „Danas“ istakao je razliku između novostvorene „Udružene opozicije Srbije“ u okviru koje će svaka stranka istupati samostalno, sa svojim programom, i nekadašnjeg „Saveza za Srbiju“ koji je predstavljao programsku koaliciju. U tom pogledu, svaka istinski opoziciona stranka koja je deo „Udružene opozicije Srbije“ i njeni predstavnici, ponaosob, imaće odgovornost za svoje aktivnosti. Jeremić je naglasio da će Narodna stranka nastojati da u politiku vrati prave vrednosti nasuprot ličnom interesu. Takođe, u izjavi za KTV televiziju on se osvrnuo na opozicione stranke koje su učestvovale na prethodnim izborima i rekao da ne želi saradnju sa njima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here