Milica Kralj – Mere koje se odnose na pozorišta nisu jasno definisane

0
78

Milica Kralj, predstavnica Skupštine slobodne Srbije i pozorišna rediteljka, govoreći o merama koje se odnose na skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata, ali i pozorišta, izrazila je sumnju u relevantnost ovih mera s obzirom na činjenicu da virus ne napada u određeno vreme, i naglasila da pozorišta u okruženju rade u večernjim časovima, kao i inače.

 

Krizni štab je u okviru novih mera za sprečavanje širenja virusa Kovid19 skratio radno vreme ugostiteljskih objekata do 21h, a u tu grupu svrstana su i pozorišta, pa se poslednja predstava na repertoaru može naći najkasnije u 18:30. Upitali smo rediteljku I predstavnicu Skupštine slobodne Srbije Milicu Kralj da li ova mera značajno utiče na rad pozorišta i šta ona govori o odnosu prema kulturi u Srbiji.

Po donošenju mera koje se odnose na skraćenje rada ugostiteljskih objekata, ali i bioskopa i pozorišta, reagovala je i ministarka kulture Maja Gojković i sekretar za kulturu Grada Beograda Ivan Karl, sa apelom da se pozorištima omogući rad do 21h. Iz beogradskih pozorišta su ukazali na to da se predstave ne mogu igrati u ranim popodnevnim časovima, pogotovo radnim danima kada su ljudi još uvek na poslu. Ovakva situacija značajno bi mogla uticati na alternativnu pozorišnu scenu, koja se finansira iz sopstvenih izvora i čiji bi prihodi bili znatno manji. Glumac Petar Božović otišao je korak dalje, izjavivši da neće igrati predstave od 18h i da to predstavlja poniženje za glumce. Rediteljka Milica Kralj, potvrdila je da nedostaje jedan ozbiljniji plan u vezi sa radom pozorišta u vreme pandemije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here