Vladimir Dimitrijević – Srpske vlade su sprovodile i sprovodiće prozapadnu politiku

0
369

Prema stavu pojedinih političkih analitičara Srpska napredna stranka došla je na vlast uz pomoć zapadnih sila. Sa tim je saglasan i profesor Vladimir Dimitrijević koji je istakao da je predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić i nakon osvajanja vlasti sprovodio politiku koju su diktirale zapadne sile, kao i da će prozapadnu politiku sprovoditi i novoizabrana vlada.

Sastav vlade često ukazuje na njenu političku i geopolitičku orijentaciju. Stručnjaci ukazuju da u novoj srpskoj vladi dominiraju kadrovi koji su prozapadno orjentisani jer su njima poverena ministarstva koja značajno utiču na privredne I društvene procese u državi. Spekuliše se da su na izbor ministara uticale i pojedine zapadne ambasade. Upitali smo profesora Vladimira Dimitrijevića da li su ove analize tačne.

Krajem oktobra, poslanici Narodne skupštine Srbije izabrali su novu Vladu, na čelu sa Anom  Brnabić. Komentarišući političku orijentaciju nove Vlade, prof. Vladimir Dimitrijević je rekao da će i ona biti prozapadno orijentisana, kao i sve do sada. Prema njegovom mišljenju, Vučić je u ekonomiji sprovodio politiku koju su mu diktirali zapad, MMF i Svetska banka, istakavši da su članovi vlade uvek bili kadrovi  prozapadne orijentacije, i da će tako i ostati dok god Vučić bude po volji zapadnim silama koje na vodećim pozicijama u regionu drže ljude koji im odgovaraju poput Edija Rame i do skoro Mila Đukanovića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here