Vučić i Stefanović na sastanku o opremanju Vojske Srbije

0
139

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sastanku Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije, na kome je razmatrano opremanje Vojske Srbije za 2021. godinu.

U Generalštabu Vojske Srbije održan je sastanak Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije. Sastanku su prisustvovali predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. Predsednik Vučić je poručio da su tokom sastanka vođeni važni razgovori i da je snažna armija garant mira i opstanka naše države i naroda.

Na sastanku su razmatrani rezultati u opremanju Vojske u prethodne dve godine, aktivnosti koje se sada preuzimaju i aktuelni procesi opremanja i iskazane su potrebe Vojske Srbije za novim naoružanjem i vojnom opremom čijom nabavkom će se osigurati dalje jačanje Vojske Srbije. Zaključeno je da je nabavkom savremenog naoružanja učinjen značajan iskorak u jačanju funkcionalnih i operativnih sposobnosti i istaknuto je opredeljenje da se nastavi sa ubrzanim opremanjem i modernizacijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here