Vodovod i kanalizacija Zrenjanin – Čeka se Toplana za sanaciju havarije u ulici Pere Dobrinovića

0
156

Juče u popodnevnim časovima JKP „Gradska toplana“ je tokom izvođenja svojih radova teško oštetilo cev vodovodne mreže u ulici Pere Dobrinovića, zbog čega su pomenuta i okolne ulice i dalje bez vode. Da bi „Vodovod“ zamenio deo cevi neophodno je da „Toplana“ završi započete radove koji i dalje traju.

 

Juče u popodnevnim časovima JKP „Gradska toplana“ je tokom izvođenja svojih radova teško oštetila cev vodovodne mreže u ulici Pere Dobrinovića, zbog čega je došlo do prekida vodosnabdevanja u pomenutoj i okolnim ulicama koje su i dalje bez vode. Nakon što je „Toplana“ izvršila iskop zemlje oko mesta kvara i na taj način, u kasnim večernjim časovima, omogućila pristup ekipama JKP „Vodovoda i kanalizacije“ istom, utvrđeno je da je u pitanju veliko oštećenje na vodovodnoj cevi, da je ista presečena na tri mesta, da je u potpunosti neupotrebljiva, i da je iz tog razloga neophodna zamena dela cevi u dužini od 10 metara. Za otpočinjanje radova „Vodovoda“ na zameni dela cevi neophodno je da „Toplana“ završi započete radove koji se izvode na samom mestu kvara. Prema sinoćnim informacijama „Toplana“ je trebalo da danas u jutarnjim časovima završi pomenute radove, ali isti još uvek traju i prema poslednjim informacijama biće završeni u ranim večernjim časovima.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je izvršilo sve neophodne pripreme za izvođenje radova na zameni dela cevi vodovodne mreže i isti će započeti onog momenta kada ovo preduzeće od „Toplane“ dobije potvrdu da je toplana završila svoje radove, a sa ciljem da se što pre omogući normalizacija vodosnabdevanja. Procene su da će radovi na zameni dela cevi, ukoliko ne dođe do neplaniranih situacija, trajati 3 sata od momenta njihovog započinjanja, a ubrzo po završetku radova doći će do stabilizacije vodosnabdevanja u ulici Pere Dobrinovića i okolnim ulicama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here