Vodovod i kanalizacija Zrenjanin – Saniranje havarija nakon preuzimanja vodosnabdevanja

0
147

Oscilacije u pritisku vode u mreži neposredno pre preusmeravanja, kao i samo preusmeravanje vodosnabdevanja sa fabrike vode na JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin uticali su na pojavu većeg broja havarija na vodovodnoj mreži. Sve prijavljene havarije su evidentirane, a svi raspoloživi resursi preduzeća su usmereni na njihovu sanaciju, koja se vrši na osnovu definisanih prioriteta.

 

Nakon eksplozije u postrojenju fabrike vode u ponedeljak 14. decembra vodosnabdevanje grada preuzelo je JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin. Oscilacije u pritisku vode pre preusmeravanja vodosnabdevanja i samo preusmeravanje vodosnabdevanja doveli su do većeg broja havarija na vodovodnoj mreži. Svi raspoloživi resursi JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin usmereni su na njihovu sanaciju tokom koje će dolaziti do kraćih prekida vodosnabdevanja u reonu mesta kvara. Iz zrenjaninskog vodovoda zamolili su sugrađane za malo strpljenja dok sve havarije ne budu uklonjene.

Postupak vraćanja mesta havarije u prvobitno stanje sprovodi se postepeno kako se podvodne cevi ne bi naglo opteretile što bi dovelo do novih kvarova, a od brzine slaganja tla zavisi kada će doći do završnog zakopavanja mesta kvara, a potom i do njegovog asfaltiranja ili vraćanja prethodno uklonjenog uličnog mobilijara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here