27 novih neborbenih vozila u Vojsci Srbije

0
276

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas primopredaji 27 novih neborbenih vozila za Vojsku Srbije u kasarni “Narodni heroj Stevica Jovanović” u Pančevu.

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović je nakon primopredaje 27 novih neborbenih vozila za Vojsku Srbije u kasarni “Narodni heroj Stevica Jovanović” u Pančevu kojoj je prisustvovao izjavio da mu je drago što se opremanje naše vojske nastavlja nesmanjenim intenzitetom i da će to opremanje biti nastavljeno i u 2021. godini jer Vojska Srbije bez adekvatne, dobre i precizne logistike, ne može da ispuni svoje zadatke.

Prema rečima pukovnika Dragiše Zinaje iz Uprave za logistiku Generalštaba, među 27 neborbenih motornih vozila koja su danas predstavljena su 22 vozila opšte namene – putnički automobili, kombi vozila i dostavna vozila različitih tipova pogodnih za zajednički transport ljudi i opreme, koja će težišno biti raspoređena u logističke jedinice, kako bi se obezbedila bolja pokretljivost logističkih ekipa. Obilasku su prisustvovali i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković i načelnik Uprave za logistiku Generalštaba brigadni general Srđan Petković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here