Krizni štab – Radno vreme ustanova kulture od ponedeljka do 21 čas

0
98

Radno vreme ustanova kulture od ponedeljka, 21. decembra, biće produženo do 21 čas, imajući u vidu da ove ustanove i programi koji se održavaju u njima ne predstavljaju izvor rizika za pogoršanje epidemiološke situacije.

 

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 Zoran Gojković saopštio je danas da će sve mere koje su do sada bile na snazi ostati do daljeg. Gojković je na konferenciji za novinare rekao da će vikend pred nama biti isti kao i prethodni što se tiče mera, navodeći da je na današnjoj sednici pomenutog tela bilo reči o daljim ograničenjima koja će zavisiti od epidemiološke situacije. Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici, na preporuku Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, izmenjenu Uredbu o merama za sprečavanje i suzbijanje te zarazne bolesti, kojom se nastavlja primena utvrđenih mera, sa izuzetkom radnog vremena za ustanove u oblasti kulture.

Pokrajinski sekretar je apelovao na građane da ne nabavljaju antigenske testove koji su se pojavili u apotekama, jer su oni namenjeni za privatne zdravstvene ustanove. Agencija za lekove dala je dozvolu za promet antigenskih testova. Međutim, oni su isključivo i jedino planirani za kvalifikovano zdravstveno osoblje, odnosno privatne zdravstvene institucije. To nisu testovi za građane, odnosno samouzorkovanje brisa, podvukao je Gojković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here