Ministar Stefanović na polaganju vojničke zakletve u Valjevu

0
159

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas svečanosti polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „decembar 2020“ i kandidata iz građanstva za kurs podoficira Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu.

 

Vojničku zakletvu u kasarnama u Valjevu, Somboru i Leskovcu danas je položilo gotovo 400 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „decembar 2020“ i kandidata iz građanstva za kurs podoficira Ratnog vazduhoplovstva i PVO. Ministar odbrane Nebojša Stefanović je na svečanosti u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu poručio da su mladi ljudi, koji su se danas zakleli na vernost našoj otadžbini i koji svoju budućnost vezuju za naš sistem odbrane, još jedan dokaz zasluženog poverenja i ugleda koji Vojska uživa među građanima Srbije. Ministar Stefanović je posebno naglasio da se nada da će neki od onih koji su danas na pisti kasarne u Valjevu, ujedno poželeti da im vojska bude životni poziv.  Biti pripadnik Vojske Srbije, naglasio je ministar Stefanović, prilika je za sve da budu i heroji za građane, da budu uz njih i u dobru i u zlu, ali i prilika za stalno usavršavanje i napredovanje.

Svečanosti u Valjevu prisustvovali su i načelnik štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Grada Valjeva i Srpske pravoslavne crkve.

Polaganje vojničke zakletve u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu vojnicima je čestitao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, a u kasarni „Aerodrom“ u Somboru zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here