Bojan Bilbija – Neprimerene reči u skupštini su posledica polarizacije društva

0
176

Govoreći o neprimerenim izjavama u parlamentu, novinar Bojan Bilbija rekao je je da je to posledica višemesečnog, ali i višegodišnjeg prepucavanja između vladajuće većine i pojedinih medija, kao i da takav način komunikacije nikome ne donosi ništa dobro.

 

U parlamentu poslanici vladajuće većine optužili su pojedine medije da je njihova uređivačka politika antidržavna. Čule su se dobro poznate optužbe da su novinari i urednici tih medija strani plaćenici i domaći izdajnici. Iako se predsednik Vučić ogradio od ovih napada novinari su ukazali na opasnost da se iz državnih institucija čuju ovakve optužbe. Zamolili smo novinara Bojana Bilbiju da prokomentariše ovakav postupak pojedinih narodnih poslanika.

Na izjave poslanika vladajuće stranke u Skupštini upućene pojedinim medijskim kućama, predsednik Srbije rekao je da poslanici treba da budu pažljivi i vode računa na koji način iznose stavove, jer se takvim izjavama poistovećuju sa medijima kojima su uvrede bile upućene. Nakon toga u javnosti se povela polemika da li je ova izjava predsednika izvinjenje ili još jedno podsećanje na to da je druga strana postupala gore. Komentarišući pomenutu situaciju novinar Bojan Bilbija rekao je da nazivanje novinara izdajnicima ozbiljno nanosi štetu i onome kome je uvreda upućena, ali i onome ko je uvredu uputio. Ipak, Bilbija kaže da i pojedini mediji moraju obratiti pažnju na način izveštavanja i da ukoliko im se neka vest čini neproverenom, ne izlaze sa njom u javnost dok je zaista ne potvrde. Bilbija je naglasio da je rešenje ove duge prepirke između strana koje ne dele iste stavove – dijalog, i da je to jedno od najjednostavnijih, ali i najsloženijih rešenja koje je potrebno polarizovanom društvu kakvo je naše.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here