Nada Kostić o preporučenim epidemiološkim merama

0
210

Doktorka Nada Kostić je analizirajući situaciju u vezi sa brojem obolelih i preminulih od virusa Kovid19, izjavila da su brojke lažirane, kako kod nas, tako i u celom svetu. Ona je dodala i da je trebalo pridržavati se samo mera koje su korišćene i prethodnih godina protiv ostalih virusa, a koje su deo zdravstvene kulture.

 

Vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu sve su gore. U Srbiji je značajan porast broja obolelih i preminulih, a stručnjaci ocenjuju da se sa merama zakasnilo. Zamolili smo doktorku Nadu Kostić da odgovori na pitanje kada je trebalo tražiti pooštravanje mera i kako bi one trebalo da izgledaju.

Govoreći o merama koje su građanima Srbije preporučivane od strane nadležnih organa od samog početka pandemije virusa Kovid19 do danas, profesor doktor Nada Kostić, rekla je da takve mere nisu mogle dati rezultate i da su one pogrešne. Ona je izrazila stav da maske ne štite od virusa, kao i da je to čak i proizvođač naveo na njihovom pakovanju, te da samo maske koje sadrže posebne filtere mogu zaustaviti čestice virusa i nano čestice. Kao veliki problem doktorka Nada Kostić je izdvojila postojanje antena 5G mreže u blizini bolnica koje slabe organizam pacijenata i omogućavaju bakterijskim i virusnim infekcijama da se brže šire. Ona je navela da je virusa bilo i prethodnih godina i da smo se od toga štitili tako što bismo se samoizolovali ako smo bolesni i tako što bismo izbegavali javne skupove ili koristili jednokratne čaše na javnim mestima poput kafića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here