Srđan Nogo o odgovornosti članova Kriznog štaba za stanje u zemlji tokom pandemije

0
142

Potpisnici peticije Ujedinjeni protiv kovida zahtevali su smenu Kriznog štaba i odgovornost njegovih članova. Isti stav, da su članovi Kriznog štaba odgovorni za stanje u zemlji usled korona virusa, ima i Srđan Nogo koji je izjavio da je izvesno da će oni za to snositi krivičnu odgovornost

 

Treći pik epidemije doneo je veliki broj novozaraženih pacijenata i znatno povećan broj umrlih od korona virusa. Pojedini članovi Kriznog štaba optužili su političko rukovodstvo da je zakasnilo sa uvođenjem restriktivnih epidemioloških mera i da to sada uzima danak. Zamolili smo nekadašnjeg narodnog poslanika Srđana Noga da odgovori na pitanje da li politika utiče na odluke medicinskog dela Kriznog štaba.

Srđan Nogo je rekao da dolazi vreme da se Krizni štab suoči sa odgovornošću za stanje u državi tokom epidemije korona virusa te da je izvesno da će za to snositi krivičnu odgovornost. On je na to ukazivao i tokom junskih protesta kada je predlagao da se članovi Kriznog štaba uhapse, da se formira tehnička vlada, da se izmeni ustav i pojedini zakoni te da se uvede odgovornost za sve koji su na bilo koji način doprineli katastrofalnom stanju u državi. Na odgovornost Kriznog štaba, posebno njegovog medicinskog dela ukazivali su i potpisnici inicijative Ujedinjeni protiv kovida koji su zahtevali smenu Kriznog štaba te formiranje novog kao i utvrđivanje odgovornosti za, kako su naveli, javno zdravstvenu katastrofu u kojoj se država našla tokom pandemije korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here