Sastanak ministra Vulina i koordinatora tima UN u Srbiji

0
84

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa stalnim koordinatorom tima Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransoaz Žakob.

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa stalnim koordinatorom tima Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransoaz Žakob s kojom je razgovarao o nastavku saradnje. Ministar Vulin i stalni koordinator Žakob istakli su značaj zajedničkih napora u oblastima suzbijanja organizovanog kriminala, borbe protiv nasilјa nad ženama, jačanja poverenja u državne institucije kroz rad policije u zajednici, kao i podizanja nivoa zaštite u vanrednim situacijama.

Ministar Vulin naglasio je da su Ujedinjene nacije od posebnog značaja za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije. Istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova zadovolјno što sa najznačajnijom međunarodnom organizacijom radi na realizaciji više projekata i programa. Ministar Vulin je predstavio trenutnu situaciju u vezi sa izbeglicama, migrantima i tražiocima azila u Republici Srbiji i ukazao na značaj angažovanja Ujedinjenih nacija u vezi sa migracijama u Evropi. Izrazio je nadu da će generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš, koji je dobar poznavalac prilika u Srbiji i regionu, u narednom periodu posetiti našu zemlјu.

Žakob je predstavila klјučne oblasti delovanja Ujedinjenih nacija u Srbiji u naredne četiri godine i istakla da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije jedan od najznačajnijih i najaktivnijih partnera Ujedinjenih nacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here