Branko Pavlović o novoj vlasti u Crnoj Gori

0
160

Govoreći o sastavu nove crnogorske Vlade, advokat Branko Pavlović izjavio je da bi bilo najbolje da se Srbija ne meša u untrašnje političke probleme Crne Gore i ostavi ljudima koji su tamo da ih rešavaju, a kojima to, s obzirom na političku prošlost, neće biti nimalo lako.

Crna Gora je dobila novu vladu, ali je sastav vlade podelio pobedničku koaliciju. Posle najave da će vlada biti ekspertska usledilo je zahladjivanje odnosa premijera Krivokapića  i sa predstavnicima srpskih stranaka. Analitičari upozoravaju da od ovih nesporazuma najveću korist ima Milo Đukanović i da on u toj pukotini izmedju lista pobedničke koalicije traži šansu da se DPS vrati na vlast. Upitali smo Branka Pavlovića da li su ova upozorenja realna.

Nova vlada Crne Gore, najavljivana kao ekspertska vlada, broji 12 ministarstava. Predsednik Vlade Zdravko Krivokapić naglasio je da je ova Vlada pre samog početka rada bila kritikovana i da se dosta spekulisalo o imenima budućih ministara. Na pitanje da li među ministrima ima njemu bliskih ljudi ili čak srodnika, Krivokapić je rekao da takvi navodi nisu tačni, te da se pri sastavu nove Vlade vodilo računa o političkom konsenzusu subjekata. Specifičnost ove Vlade je da su zbog racionalizacije spojena četiri resora i to: mistarstvo kulture, nauke, obrazovanja i sporta. Iako deo javnosti smatra da ovakvo spajanje čini veoma glomaznom oblast kojom bi se jedno ministarstvo bavilo, Krivokapić je rekao da se radi o srodnim oblastima, te ih je zbog toga bilo moguće tako grupisati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here