Rade Panić o policijskom času i drugim merama Kriznog štaba

0
95

Govoreći o trenutnoj situaciji u kojoj se Srbija nalazi usled pandemije virusa Kovid19, doktor Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, naglasio je da je neophodno da stručnjaci donose mere bez pritiska od strane političara, ali i da je još važnija njihova primena, te bi trebalo stalno podizati svest o značaju poštovanja mera zaštite od virusa.

 

Jesen je donela treći pik epidemije u Srbiji. U toku je linearni skok broja zaraženih i preminulih od epidemije Covid19. Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta doktor Rade Panić upozorava da je Srbija na ivici policijskog časa, ali da država nije u stanju da sprovede ovu krajnje restriktivnu meru. Zamolili smo doktora Radeta Panića da odgovori na pitanje šta je alternativna mera osim policijskog časa koja bi bila efikasna u borbi protiv epidemije Covid19.

Doktor Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, izjavio je da je u prethodnom periodu bilo potrebno doneti mere protiv pandemije koje bi se postepeno uvodile, ali i postepeno smanjivale, uz stalnu kontrolu broja obolelih. On je rekao da bez informacija o tome koliko ima novoobolelih, gde se oni pojavljuju, kako se kreću, nije moguće konkretnije govoriti o merama, ali i da je o njima trebalo da odlučuje Republička stručna komisija za zaštitu od zaraznih bolesti, a ne političari koji su deo Kriznog štaba. Doktor Panić je naveo niz problema sa kojima se suočava zdravstvo, ali i pacijenti, a jedan od većih jeste i činjenica da zbog loše organizacije, na pregled zajedno čekaju i ljudi koji su zaraženi, i oni koji samo sumnjaju da bi mogli biti zaraženi. On je još jednom naglasio važnost poštovanja mera zaštite od virusa jer ovo jesu vremena kada bi trebalo da zaštitimo i sebe i svoje najmilije, kako bi se život posle pandemije normalizovao bez mnogo gubitaka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here