Srba Vasiljević o obračunu države sa organizovanim kriminalom i korupcijom

0
498

Za pokušaje vlasti da se obračuna sa političkom korupcijom i kriminalom kroz hapšenja predsednika opštine Arilje i predsednika opštine Prijepolje, Srba Vasiljević, privrednik, rekao je da ovakvi potezi vlasti predstavljaju samo marketing bez većeg efekta po stanje u državi.

 

Dvojica bivših predsednika opština iz redova Srpske napredne stranke iz Prijepolja i Arilja uhapšena su zbog zloupotreba službenog položaja i trgovine uticajem. Ova akcija policije imala je za cilj suzbijanje finansijskog kriminala i trgovinu uticajem od strane političara na vlasti. Upitali smo privrednika Srbu Vasiljevića da li država pokazuje spremnost da se obračuna sa organizovanim kriminalom i sistemskom  korupcijom.

Godinama unazad iz samog vrha vlasti najavljuju se obračuni države sa organizovanim kriminalom i političkom korupcijom. Ipak, deo javnosti, ali i posmatrači iz Evropske unije smatraju da institucije Srbije nisu ispunile ciljeve postavljene u antikorupcijskoj strategiji. Privrednik Srba Vasiljević naglasio je da je korupcija na državnom nivou poprimila takve razmere da prožima sve pore društva. Kao jedan od većih problema on je naveo sporne javne nabavke, subvencije koje se dodeljuju bez jasnih kriterijuma, ali i nejednake tržišne uslove za privrednike u Srbiji. Vasiljević je istakao da ukoliko država zaista ima ozbiljnu nameru da se posveti borbi protiv korupcije, onda samo hapšenje dvojice predsednika opština ne može ključno da utiče na poboljšanje trenutne situacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here