Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanoj dodeli plakete za životno delo Dušanu Dudi Ivkoviću u Muzeju Jugoslavije, povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj dodeli plakete za životno delo legendarnom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću. Svečanost je održana u Muzeju Jugoslavije povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički. Predsednik Srbije je izjavio da je sportsko društvo Radnički jedno od naših najstarijih, a verovatno i najstarije, sportsko društvo, koje je uspevalo da sačuva svoje ime, i kada je bilo drugačije naređeno, kao i svoju tradiciju i velike ljude.

Legendarni košarkaški trener i bivši košarkaš, Dušan Duda Ivković, je prilikom dodele istakao da je zahvalan na velikom priznanju i da je u 100 godina postojanja kluba mnogo njih zaslužilo ovu nagradu.

Predsednik Vučić je dodao da je kroz izložbu o istorijatu kluba, koju je danas imao prilike da obiđe, mnogo toga naučio, video i podsetio se onoga što je palo u zaborav. . Zato veruje da bi u septembru ili oktobru mogao da bude položen kamen temeljac za novu halu, koja bi zatim bila izgrađena za 18 do 24 meseca, Koliko mu je današnji događaj značajan, govori i to što, kako je rekao novinarima, ne želi da odgovara na politička pitanja, i da kvari trenutak, koji je posvećen Dudi Ivkoviću i klubu koji slavi značajan jubilej.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here