Popularni orkestar Frenk Sinatra – Prvo mesto na internacionalnom festivalu

0
214

Popularni orkestar “Frenk Sinatra” okuplja mlade i perspektivne muzičare, koji su svoj kvalitet i umeće potvrdili osvojivši prvo mesto na Sopravista, All colours of art festivalu. Za dalji rad i nizanje uspeha neophodna im je pomoć sponzora.

Popularni orkestar “Frenk Sinatra” osnovan je septembra 2020. godine u Zrenjaninu, pod dirigentskom palicom Đorđa Damjana, učenika trećeg razreda srednje muzičke škole, sa namerom da inspiriše mlade zrenjaninske muzičare da se uključe u muzički život svog grada. Pandemija korona virusa usporavala je rad orkestra prošle godine i proredila probe, ali i onemogućila orkestar da se publici predstavi uživo. Ipak upornost, talenat i rad doneli su rezultat u vidu prvog mesta na prestižnom italijanskom festivalu pod nazivom ALL colours of art, koji je ove godine održan u online formatu.

Članovi Popularnog orkestra “Frenk Sinatra” su na svom prvom festivalu osvojili prvo mesto u kategoriji vokalno-instrumentalno delo, a pored diplome i pehara dobili su i vaučer za učešće na festivalima u Italiji u 2021. i 2022. godini. Svoje utiske o ovom značajnom uspehu i podstreku za dalje iznele su i mlade članice hora i članice Upravnog odbora orkestra Aleksandra Stojšin i Katarina Goršćak.

Na prvoj probi bilo je svega 15 članova da bi za samo mesec, dva orkestar brojao preko 40 muzičara različitog uzrasta i nivoa muzičkog obrazovanja. Ono što ih je ujedinilo je ljubav prema muzici.

Repertoar Popularnog orkestra Frenk Sinatra je raznovrstan od valcera, tanga, španskih melodija, filmske muzike pa sve do džeza. Talenat i uspeh u poduhvatu za koji su se naši mladi i talentovani sugrađani opredelili takođe je neupitan. Jedino što predstavlja problem je finansiranje orkestra tako da članovi orkestra apeluju na sve ljude dobre volje da im pomognu u njihovom radu za šta će im uzvratiti dobrom muzikom, odličnom energijom i sjajnim rezultatima sa brojnih festivala koji su pred njima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here