Vučić na redovnom godišnjem predstavljanju rezultata Vojske Srbije

0
72

Redovno godišnje referisanje o rezultatima analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2020. godinu održano je danas u Domu Garde u Topčideru.

Referisanju su prisustvovali predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i najodgovornije starešine Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Predsednik Vučić, nakon referisanja, istakao je da je Vojska Srbije uložila u prethodnoj godini mnogo truda, energije i teškog rada, naročito zbog pandemije korona virusa.

Istovremeno, kako je naglasio, mnogo toga se radilo na unapređenju borbene gotovosti, na kupovini najsavremenijeg naoružanja i opreme, od sistema „Pancir S1“ do kupovine, prvi put, značajnih bespilotnih letelica.

Analizirane su, kako je istakao predsednik Vučić, sve mogućnosti ugrožavanja bezbednosti Republike Srbije, po svim geostrategijskim, vojnostrategijskim i vojnotaktičkim pravcima, delovanje naše vojske, borbene grupe i snage koje možemo da angažujemo u roku od 24 časa, kao i sve rezerve, od hrane do ubojnih sredstava.

Predsednik se zahvalio ministru odbrane, načelniku Generalštaba i svima koji ulažu ogroman trud i napor „da bismo na našu vojsku mogli s ponosom da gledamo i da kažemo da je svake godine mnogo jača nego što je bila ranije” i poručio da će tokom ove godine biti oformljene nove jedinice u Priboju, Loznici, Beloj Crkvi, Negotinu, Pirotu i Surdulici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here