Dan Tana – Tajna mog uspeha je u tome što sam uvek zapošljavao prave ljude

0
409

Govoreći o velikim uspesima kojima je njegov život bio ispunjen, biznismen Dobrivoje Tanasijević, poznatiji kao Dan Tana, naglasio je da je ključ uspeha u tome što je uspevao da se okruži talentovanim ljudima, ali i što ih je uvek dobro nagrađivao za posao koji su obavljali.

 

Dobrivoje Tanasijević Dan-Tana jedan je od naših najpoznatijih ljudi u Americi. On je bio vlasnik najpopularnijeg restorana u Holivudu koji radi više od pola veka, a koga je Tanasijević prodao uz obavezu da nova vlasnica zadrži radnike u restoranu bar 10 godina. Gosti njegovog čuvenog restorana su bile poznate ličnosti iz sveta mode, filma, fudbala, politike, biznisa. I sam Tanasijević povremeno odlazi u Ameriku i biva gost tog restorana jer uživa veliki ugled među posetiocima, od kojih neki još uvet taj restoran smatraju njegovim. Zamolili smo Dan-Tanu da nam otkrije tajnu njegovog uspeha.

Nekadašnji vlasnik jednog od najpoznatijih restorana u Holivudu, Dobrivoje Tanasijević, poznatiji kao Dan Tana, rekao je u jednom od intervjua da nije imao nameru da se bavi ugostiteljstvom, iako su njegov deda i otac držali kafanu u Njegoševoj ulici u Beogradu, pa oca zbog obaveza oko kafane, gotovo da nije ni viđao. Kako je sam naglasio, Dobrivoje je imao daleko veći uspeh od oca, s obzirom na činjenicu da je njegovom ocu posle rata gotovo sva imovina oduzeta. Ipak, posle odlaska u Ameriku i bavljenja fudbalom, Tanasijević se upustio u ugostiteljstvo, a hrana u njegovom restoranu dobijala je najviše ocene od strane posetilaca i kritičara. Kako je izjavio, kada je kupovao restoran, on je koštao 30.000 dolara, ali po ugovoru sa bračnim parom od koga je kupio restoran, trebalo je da im da samo 1 dolar, a posle godinu dana, još tri godine za redom, po 10.000 dolara. Više decenija kasnije, Tanasijevićev restoran je prodat za više miliona dolara. Sam Dan Tana kaže da ne žali što je restoran prodao, jer želi da uživa u zarađenom novcu, ali se rado seća svojih prijateljstava iz Holivuda i kaže da je suština uspeha u saradnji sa pravim ljudima i fer i korektnom poslovnom odnosu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here