Jovana Stojković o najavama udruživanja desničarskih organizacija

0
203

Govoreći o stavovima udruženja „Živim za Srbiju“, doktorka Jovana Stojković naglasila je da su to stavovi koje deli veći deo srpskog naroda. Pravljenjem medijskog „bućkuriša“ oko priče o udruživanju desničarskih organizacija, poručuje se da su svi isti, iako udruženje „Živim za Srbiju“ za sada sarađuje samo sa  organizacijom „Levijatan“.

 

U medijima je objavljena vest da je u planu stvaranje koalicije organizacija i pojedinaca koje mnogi analitičari ocenjuju kao ekstremnu desnicu. Ovi politički akteri svoje političko delovanje baziraju na antimigrantskoj politici, slobodi izbora prilikom vakcinacije i izraženom nacionalnom osećaju. Upitali smo doktorku Jovanu Stojković da li je ova vest o političkom okupljanju tačna.

Stavovi javnosti u vezi sa delovanjem desničarskih organizacija u Srbiji, veoma su podeljeni. Dok jedni smatraju da vlast svojim nereagovanjem indirektno podržava akcije ovih pojedinaca ili grupa, predstavnici organizacija kakve su „Levijatan“ i udruženje „Živim za Srbiju“ svoje delovanje objašnjavaju na drugačiji način. Doktorka Jovana Stojković podseća da stavovi za koje se ona zalaže ne predstavljaju nikakve ekstremne pozicije, već čine deo zdravog nacionalnog osećaja svakog pojedinca. Ona upozorava na činjenicu da mediji ne dozvoljavaju popularizaciju tih stavova predstavljajući ih na pogrešan način i tako u samom startu smanjuju želju ljudi da uopšte do kraja saslušaju i razmisle o porukama koje šalje ovo udruženje. Jovana je, takođe, naglasila da sem sa organizacijom „Levijatan“, drugih saradnji nije bilo, ali da ne znači da ih neće biti u budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here