Aleksandar Pavić – Trka oko vakcina liči na trku oko naoružanja

0
181

Politikolog Aleksandar Pavić, govoreći o kontigentu kineskih vakcina koje je dočekao predsednik Aleksandar Vučić, rekao je da će svima u svetu koji obezbede bilo kakvu vakcinu to biti razlog da se hvale, a da će kvalitet i poreklo same vakcine biti manje važni.

Predsednik Aleksandar Vučić dočekao je na aerodromu veliki kontigent kineskih vakcina koji je omogućio početak masovne vakcinacije opšte populacije u Srbiji. Agencija za lekove i medicinska sredstva izdala je uvoznu dozvolu odnosno sertifikat analize, za prvih 100.000 doza kineske vakcine kompanije Sinofarm čime su se stekli svi zakonom propisani uslovi da se ta vakcina primeni u Srbiji. Zamolili smo politikologa Aleksandra Pavića da prokomentariše ovakav potez predsednika Vučića.

U Srbiji je 19. januara počela masovna vakcinacija građana protiv korona virusa, a imunizacija će se vršiti na 300 punktova u gotovo svim gradovima Srbije. Masovno vakcinisanje počelo je kineskom Sinofarm vakcinom koju je Srbija, prema rečima predsednika Aleksandra Vučića, dobila po vrlo povoljnoj ceni. Prema planu vakcinacije, pored starijih građana, na redu za vakcinu su prosvetni radnici, pripadnici vojske i policije, kao i novinari. Analizirajući trku oko nabavke vakcina u svetu i Srbiji, Aleksandar Pavić, politikolog, rekao je da postoji ogrman pritisak domaće i strane javnosti, ali i medija, oko nabavke vakcina, pa sposobnost države da što pre nabavi kakvu god vakcinu i imunizuje svoje stanovništvo postaje imperativ da bi se dokazala organizovanost sistema.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here