Božidar Delić – Kadrovski problem predstavlja jedan od najvećih problema u Vojsci Srbije

0
121

Govoreći o vrednosti jedinice pod nazivom „Kobre“, general u penziji Božidar Delić naglasio je da je važno da se ovoj jedinici vrati prava svrha, koja je neko vreme bila zanemarena, pa su „Kobre“ služile kao jedinica koja obezbeđuje visoke državne zvaničnike.

Specijalna vojna jedinica „Kobre“ više nisu bataljon vojne policije, već su odred koji je neposredno potčinjen načelniku Generalštaba. Ovim potezom prepoznata je vrednost ove jedinice, kao i specifičnost zadataka koje ova jedinica izvršava. „Kobre“ takođe više nisu bataljon, već im je vraćen status odreda. Zamolili smo generala u penziji Božidara Delića da prokomentariše ovu odluku bivšeg ministra odbrane.

Svojevremeno je bivši ministar odbrane Vulin rekao povodom vraćanja statusa odreda jedinici „Kobre“ da je time omogućeno da ova jedinica bolje obavlja svoj posao. Posle ovih promena, ona je direktno pod upravom načelnika Generalštaba, a Vulin je istakao da su „Kobre“ jedinica za ponos od koje mogu da uče i mnogo veće i bogatije armije. Bivši ministar odbrane smatra da je organizacionim promenama povećana brzina reagovanja ove jedinice, pojednostavljen lanac komandovanja i upotreba jedinice, ali i povećan broj radnih mesta i mogućnost bržeg karijernog napredovanja. General u penziji, Božidar Delić, naglasio je da su „Kobre“ godinama obavljale ono što ne bi trebalo da bude njihov zadatak, a to je zaštita državnih funkcionera. Upravo zbog toga, Delić je rekao da je neophodno da ovaj odred dobije svoju svrhu i time sačuva svoju važnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here