Branislav Lečić – Ljudi u Srbiji ne shvataju koliko je seksualno nasilje prisutno u našem društvu

0
175

Govoreći o seksualnom zlostavljanju za koje pojedine glumice optužuju Miku Aleksića, čiju su školu glume pohađale, glumac Branislav Lečić naglasio je da je najvažnije ohrabriti žrtve svakog vida nasilja da govore o tome, jer ako se takve stvari ne iznesu u javnost, ništa se neće promeniti.

Skandal o seksualnom zlostavljanju u školi Miroslava Mike Aleksića i tužbe koje će podneti glumice koje su bile žrtve seksualnog zlostavljanja potresa javnost u Srbiji već nedeljama. Određen  je pritvor optuženom Aleksiću do trideset dana, ali se postavlja pitanje koliko smo kao društvo spremni da se suočimo sa problemom seksualnog zlostavljanja. Zamolili smo glumca Branislava Lečića da odgovori na pitanje kako ohrabriti žrtve da progovore o zlostavljanju kojem su izložene.

Glumica Milena Radulović, sa još nekoliko devojaka, prijavila je policiji vlasnika beogradske škole glume Miroslava Miku Aleksića zbog seksualnog uznemiravanja. Kako je navedeno u izjavi glumice, to se dešavalo pre devet godina, dok je pohađala školu, a uznemiravanje se ponavljalo. Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Miroslavu Aleksiću, osumnjičenom za silovanja i nedozvoljene polne radnje zbog mogućeg uticanja na svedoke, ponavljanja krivičnog dela i zato što je za krivična dela koje mu se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina. Glumac Branislav Lečić je izneo mišljenje da društvo nekada nije ni svesno koliko je seksulno nasilje prisutno, ali i da se treba boriti javnim istupima protiv svih vrsta nasilja. On je naglasio da je seksualno nasilje možda i češće u okviru nekih firmi ili institucija u kojima postoji odnos zavisnosti od nasilnika, kao i da je neophodno ohrabriti žene da o tome govore i omogućiti im da zauzmu mesto u društvu koje im i pripada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here